110 години от създаването на гимназиален етап ще отбележи средно училище “Гео Милев” в град Трън

Средно училище “Гео Милев” в град Трън подготвя спектакъл за отбелязването на 110-годишнината от създаването на гимназиален етап. Честването ще бъде съчетано с патронния празник и изпращането на абитуриентите от Випуск ‘2019, съобщиха за Zapadno.com от училището.

Спектакълът ще се проведе на 15 май на сцената на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” и ще започне в 12:00 часа. Участие в програмата ще вземат ученици от 3 до 9 клас. Програмата се пази в тайна от участниците, за да бъде изненада за всички. Дори директорът на училището Костандинка Крумова не знае каква ще бъде програмата, която се подготвя под ръководството на госпожа Викторова и госпожа Ваклинова.

Надсловът на събитието е “Помним миналото, стремим се към бъдещето!”. Чрез спектакъла ще бъдат проследени етапите на развитие на образованието в Трън до изпращането на абитуриентите от Випуск ‘2019. Преди повече от един век училището е носило името на княз Александър Батенберг.

От трънската гимназия ще раздадат покани на институции и бивши преподаватели, които са допринесли за развитието на училището. Чрез страниците на Zapadno.com ръководството на средно училище “Гео Милев” отправи покана и към всички, които са свързани по един или друг начин с гимназията.

Съдействие за осъществяване на спектакъла ще окажат с озвучаване от народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”.

Снимка: СУ “Гео Милев” – Трън

Виж също...

Loading...