Отмениха търга за ресторанта в сградата на Община Трън поради разминаване в цените и липса на кандидати

Със заповед от 2 април 2019 година кметът на Община Трън е отменила своя заповед, издадена само три работни дни по-рано. На 28 март със заповед на градоначалника стартира процедура по отдаване под наем на част от първия етаж на административната сграда на Община Трън, в която в момента се помещава гостилница „Руй“, предаде репортер на Zapadno.com.

Според заповедта за отмяна, публикувана на сайта на общинската администрация, причините за спирането на процедурата са две. Едната е, че на двете обявени дати за провеждането на търга не са се явили кандидати. А другата е, че когато кметът е издала заповед за стартиране на процедурата, цените на общинските нежилищни имоти вече са били променени. Тоест, вече е било налице разминаване между действащите разпоредби за цените, приети от Общинския съвет, и определената началната тръжна цена в решението на Общинския съвет за отдаването на помещението под наем.

Както първо Zapadno.com информира своите читатели, на заседанието на 31 януари тази година Общинския съвет-Трън прие следното решение: Община Трън ще прибира над 500 лева на месец за наем на част от първия етаж на административната сграда. При постановяването на това решение Общинският съвет е определил началната тръжна цена, въз основа на действащата към момента на вземането на решението Наредба за базисни цени за общински нежилищни имоти на Община Трън. Определената цена е била в размер на 584 лева месечно.

Месец по-късно – на 28 февруари – местният мини парламент прие нова Наредба и съгласно нея началата тръжна цена, по която трябва да бъде обявената процедурата за отдаване на обекта под наем е в размер на 846 лева и 80 стотинки.

Още един месец по-късно – на 28 март – кметът на Трън изпълнява решението на Общинския съвет като стартира процедурата. Тогава информирахме читателите, че . Към момент на издаването на заповедта вече е било налице разминаването между двете решения на Общинския съвет. Това разминаване е мотив заповедта на кмета да бъде отменена, докато местните народни представители не вземат ново решение за търга, отговарящо на действащата Наредба за общинските имоти.

Във връзка със заповедта на кмета от 28 март на сайта на Общината беше обявено, че търгът ще се проведе на 16 април, а ако е необходимо, повторен търг ще има на 19 април. От заповедта за отмяна на търга, издадена на 2 април, разбираме, че на двете дати – 16 и 19 април 2019 година, не са се явили кандидати.

Виж също...

Loading...