Камерите край трънското село Слишовци са част от електронна система за събиране на такси за ползване на републиканската пътна мрежа

Новата система с камери, която беше монтирана наскоро над главния път край трънското село Слишовци е част от електронна система за събиране на такси за ползване на републиканската пътна мрежа, съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура” за Zapadno.com.

Малко след поставянето на камерите във Фейсбук групи се появиха мнения, че те ще следят за скорост на моторните превозни средства или ще броят трафика. Оказва се, че монтираната камера второкласен път 63 в отсечката Трън – Стрезимировци не е преброителен пункт, а е част от изграждащата се и внедряваща се в момента електронна система за събиране на такси за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние (тол) и на база време (електронна винетка).

От 1 януари тази година бяха въведени електронни винетки за време за превозните средства, ползващи републиканската пътна мрежа, а от 16 август се предвижда превозните средства над 3,5 тона да преминат от винетна към тол такса за изминато разстояние, отбелязаха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Виж също...

Loading...