До края на месец април всички земеделски стопани трябва да декларират доходите си, както и получени субсидии

Земеделските стопани декларират доходите си от 2018 година до края на април. Задължението да подават данъчна декларация за доходите се отнася за всички земеделски стопани – регистрирани или нерегистрирани като земеделски производители. В декларациите, освен доходите от производството и продажбата на земеделска продукция, се обявяват и субсидиите, получени от Държавен фонд „Земеделие“, съобщиха от пресцентъра на Национална агенция за приходите.

Земеделците могат да проверят точния размер на изплатените им суми през 2018 година от Държавен фонд „Земеделие“, на адрес: https://seu.dfz.bg/seu/f?p=727:8160:::NO:8160. Електронната справка  е достъпна с ЕГН.

Ако фермерите вече са подали данъчна декларация, но по някаква причина са пропуснали да посочат част от получените от Държавен фонд „Земеделие“ суми, могат да подадат коригираща декларация до 30 април 2019 година. Подробна информация за това какви данъци и осигуровки се дължат от земеделските стопани е публикувана на: https://nap.bg/document?id=18377.

В рамките на информационна кампания Национална агенция за приходите изпрати 43 хиляди електронни писма до земеделци, който са получили субсидии през 2018 година. От Национална агенция за приходите припомниха, че през миналата година земеделските производители декларираха над 170 милиона доходи.  след поредица от инициативи на приходната агенция.

Повече информация за деклариране на доходите на земеделски производители може да се получи на  телефон 0700 18 700 в работно време в офиса на Агенцията по постоянен адрес.

Виж също...

Loading...