Народното събрание и БНТ пуснаха документален филм за 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция – ВИДЕО

По инициатива на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева днес във всички български училища ще се проведе Урок по Конституция.

По повод 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция през днешния ден във всички български училища ще се проведе Урок по Конституция. Инициативата е на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и се осъществява със съдействието на Министерството на образованието. Целта на Урока по Конституция е да запознае учениците с историческите факти, съпътстващи работата на Учредителното събрание и изготвянето на първия български основен закон.

Допълнителна информация за събитията от 1879 година и мултимедийна презентация по повод годишнината са публикувани на официалния сайт на Народното събрание: https://www.parliament.bg/ns140/bg/events/7.

Специално за бележитата годишнина Народното събрание в партньортство с Българската национална телевизия направи документален филм, посветен на Търновската конституция.

Филмът може да видите във видеото:

Виж също...

Loading...