Образуваха досъдебно производство за престъпление по служба за строежа на моста при местността “Секирица”

Досъдебно производство за престъпление по служба е образувано от Окръжна прокуратура-Перник за строежа на моста в местността “Секирица” в община Трън. Това поясни прокурор Николай Цветков от Окръжна прокуратура-Перник пред репортер на Zapadno.com.

Досъдебното производство е срещу длъжностни лица за престъпление по служба с цел облагодетелстване, спрямо широк кръг от лица, участвали в реализацията на строежа на моста.  Ще се разследват действията на длъжностни лица от Агенция „Пътна инфраструктура“, както и на изпълнителя на строителния обект – Консорциум „ЗМБГ Констракшън“.

Само преди дни от разследване на журналистката Валя Ахчиева стана ясно, че мостът при местността “Секирица” се изгражда без разрешително. Отсъствието на разрешително за строеж е установено при проверка на прокурора Николай Цветков, който е поискал чрез Върховната административна прокуратура отговорната за ремонта Агенция „Пътна инфраструктура“ да му предостави цялата документация по случая с моста. Прокурорът е констатирал, че мостът се разширява, а това е различно от обявената дейност „ремонт на моста“ и представлява нарушение, тъй като е трябвало да има обществена поръчка за дейността, която се извършва. Прочетете още по темата в публикацията: Разследване: Прокуратурата проверява ремонта на моста при местността “Секирица”, строи се без разрешение.

Виж също...

Loading...