223-ма души от област Перник опитаха късмета си в търсенето на работа на трудова борса с 16 работодатели

223 търсещи работа лица от област Перник се включиха в провелата се по-рано днес трудова борса по проект „Национална EURES мрежа“ на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” организирана от дирекция „Бюро по труда”-Перник. 16 работодатели от област Перник и София заявиха 132 свободни работни места, съобщи директорът на “Бюро по труда”-Перник Росен Симеонов.

Работодателите, които са заявили свободни работни места са от браншовете: производство на електрически съоръжения, шивашка промишленост, търговия, ресторантьорство, услуги, както и Военно окръжие-Перник. Трудовата борса премина при добра организация и голям интерес от търсещите работа лица и бе осъществен директен контакт между тях и работодатели от различни браншове, отбеляза още Росен Симеонов.

Предоставена бе възможност за договаряне и сключването на трудови договори, като 66 от търсещите работа лица бяха поканени в съответните фирми да се запознаят на място с работните места с цел постъпване на работа. Дирекция „Бюро по труда“-Перник осигури и специален щанд за запознаване на младежите с възможностите за работа в чужбина и работните места, заявени в сайта за работа в Европа EURES. Работодателите, бяха запознати с възможностите за търсене на работници от Европейския съюз и условията за получаване на достъп до пазара на труда на граждани на трети страни.

Снимка: “Бюро по труда”-Перник

Виж също...

Loading...