13 безработни лица ще бъдат наети от общинските администрации в Брезник и Трън за извършване на общополезни дейности

Общо 31 лица в региона ще могат да бъдат назначени на работа по Регионална програма „Заетост” на област Перник за 2019 година. Към Община Брезник ще бъдат назначени 3 лица на 6-месечен договор с 8-часова заетост на ден. Общинската администрация в Трън ще може да назначи 10 лица, но е решила да работят на 4-часов работен ден, стана ясно на провелото се по-рано днес заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, предаде репортер на Zapadno.com.

В програмата ще се включат и останалите общински администрации в област Перник, както и Областна администрация. Началото на изпълнението на Регионална програма „Заетост” е от 1 юни 2019 година. Планираният краен срок за нейното изпълнение е 30 ноември 2019 година. “Има и едно съфинансиране от страна на Областната администрация и общинските администрации. 500 лева е от страна на Областна администрация, Община Перник – 100 лева, Община Радомир – 2 500 лева, Община Брезник – 300 лева, Община Трън – 750 лева, Община Земен – 1 000 лева и Община Ковачевци – 1 700 лева. Като с тези пари те са предвидили да бъдат закупени и осигурени предпазни средства и материали за почистване и поддръжка.”, поясни директорът на дирекция “Бюро по труда”-Перник Росен Симеонов.

Резултатите, които се очаква да се постигнат чрез Регионална програма „Заетост” са извършване на общополезни дейности като поддържане на четвъртокласната пътна мрежа, почистване на улици и площади, благоустрояване на населени места и поддържане на сгради, които са общинска и държавна собственост. “С това се очаква тези 31 лица, за този период от 6 месеца, да допринесат за подобряване на жизнената среда и качеството на живот в област Перник, респективно в общините. Накратко това са заложените в Регионалната програма цели.”, отбеляза още Росен Симеонов.

Виж също...

Loading...