На благотворителен базар в Брезник изложиха нестандартни саксии, пролетно-великденска торта и други артикули – СНИМКИ

Третото издание на пролетно-великденския базар на Училищното настоятелство в град Брезник показа нестандартни артикули. На няколко шатри пред зала “Военен клуб” на Общински исторически музей-Брезник (бивш ДНА) са изложени различни предмети, които ученици и учители от брезнишкото училище “Васил Левски” са изработили, предаде репортер на Zapadno.com.

Базарът отвори врати в 12 часа и още в първите минути започна да събира посетители. Сред лакомствата, украсите в пролетно-великденски стил, цветята и книгите се отличаваха нестандартни саксии, които са изработени от преподавателя и член на Училищното настоятелство Евелина Антова. “Тя лично ги е направила. Тези счупени саксии са допълнени с керемиди. Лично нейно произведения са, както и кашпите от теракол. Миналата година имаше насаден мъх върху керемида.”, сподели председателят на Училищното настоятелство към средно училище “Васил Левски” Бистра Кръстева.

В инициативата се включват и представители на Евангелска петдесятна църква в Брезник, които за втори път подкрепят Училищното настоятелство. По време на провелия се през 2018 година благотворителен коледен базар Евангелската петдесятна църква отново се е включиха в инициативата. На техния щанд са изложени книги, картички и украшения.

По план благотворителния пролетно-великденски базар ще бъде отворен до 19:30 часа. “Средствата, които ще съберем ще подпомогнат дейността, която предвиждаме за предстоящия фестивал “Видовденчета”. Със средствата от миналия базар закупихме вертикални щори на два кабинета в училището.”, поясни още Бистра Кръстева.

Разгледайте снимки от артикулите, които благотворителния пролетно-великденски базар събра:

Виж също...

Loading...