Общинската администрация в Брезник отпуска 500 лева за кампанията “Великден за всеки”, но с условие да се подпомогнат пенсионерите в общината

Община Брезник ще отпусне 500 лева за подпомагане на националната кампания “Великден за всеки”. Това реши Общински съвет-Брезник на провелото се в началото на седмицата редовно заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

Сумата от 500 лева ще бъде преведена по банков път към сметката на кампанията. При попълване на платежното нареждане трябва да се посочи изрично община Брезник, за да може набраните средства да отидат при пенсионерите от Брезнишко. С единодушното си решение общинските съветници упълномощиха кметът на Община Брезник да предприеме необходимите действия.

Решената за отпускане сума остава непроменена от миналата година, когато Община Брезник отново подпомогна кампанията “Великден за всеки” с 500 лева.

Тази година се провежда четвъртото издание на националната кампания “Великден за всеки – дари празник на баба и дядо”, която е по инициатива на омбудсмана на България Мая Манолова. В събирането на средства помагат Българския червен кръст, Националния осигурителен институт, Български пощи и още много партньори. Средствата се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български червен кръст.

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Или чрез SMS 1255 (на стойност 1 лев, освободен от ДДС)

Чрез онлайн дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – www.redcross.bg

Виж също...

Loading...