Опасни камъни застрашават преминаващи между двата тунела при Ждрелото на река Ерма, след празниците алпинисти ще ги премахнат

Добиване на инертни материали по пътя към село Богойна, след Ждрелото на река Ерма, беше засегнато от общинския съветник Олег Тодоров на провелата се по-рано днес сесия на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Според общинският съветник добиването на инертни материали в района по пътя към Богойна е крайно опасно. “Всеки си копае там, обаче никой не прави сметка, че това което се изкопае отдолу какво се случва горе. Все повече и по-големи камъни падат. Молбата ми е да се види какво се случва там с това нещо. Да се сложат табели ли… Защото е опасно.”, каза общинският съветник Олег Тодоров и даде пример с участъка от град Трън до парка на Ждрелото при река Ерма. Той поясни, че материалът, който се копае от района към село Богойна не може да се използва пълноценно. Потенциална опасност за преминаващите има при входа на единия от двата тунела, където е надвиснала опасна скала със значителни размери.

Кметът на Община Трън Цветислава Цветкова отговори, че в общинската администрация е получен сигнал за опасни камъни между двата тунела към Богойна. Общината е писала писмо до институция, която има правомощия да съдейства. Отговорът бил, че институцията не извършва превантивна дейност, а само при инциденти. “Намерили сме алпинисти и след празниците ще се опитаме да свалим опасните камъни по пътя надолу. Идваха, гледаха, така че след празниците ще дойдат тук.”, каза Цветислава Цветкова.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...