Танцов клуб “Калина” от Брезник със специална награда от журито на “Приятели чрез танца” – караоке колона

Танцов клуб “Калина” към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” се завърна със специална награда от шестото издание на фолклорния танцов фестивал “Приятели чрез танца”, който се проведе на Лазаровден в Перник, научи Zapadno.com.

Формацията от Брезник, която тази година за първи път участва във фестивала, е била удостоена със специална награда от журито. Наградата е караоке колона, която танцов клуб “Калина” ще използва пълноценно. Освен това групата танцьори от Брезник са се прибрали и с плакет и грамота за участие, както и грамота за специалната награда от “Приятели чрез танца”.

Танцовият клуб изигра Петрунино хоро от Шопска област и Щеркольовата от Тракийска област. “Беше супер! Тогава беше студено, но точно когато излязохме на сцената, пекна едно красиво Слънце. Това беше много емоционално.”, сподели ръководителят на танцовия клуб Милена Иванова.

Месец май ще бъде активен за самодейците от танцовите състави към брезнишкото читалище. На 4 май детските танцови състави ще вземат участие в празника в памет на Гюрга Пинджурова, който ще се проведе в град Трън. На 11 май пък самодейци от Брезник ще се включат в традиционното издание на фолклорния фестивал “Шопски наниз” в Костинброд. Очертават се и участия в други празници, но към този момент са в процес на уточняване.

Снимки: Милена Иванова

Виж също...

Loading...