Усмихнати брезничанки помогнаха за инициативата на читалище “Просвещение-1870”, която зарадва нуждаещи се от дрехи и обувки хора

В навечерието на Великден във фоайето на народно читалище “Просвещение-1870” отвори врати традиционният благотворителен базар “Подари усмивка”. Чрез инициативата нуждаещи се хора бяха подпомогнати със запазени дрехи, обувки, играчки и полезни за домакинството вещи, предаде репортер на Zapadno.com.

Базарът отвори по-рано днес в 14:00 часа, но още преди това пред вратите на читалището се образува опашка от чакащи. Дами с деца бяха преобладаващите желаещи да се сдобият с облекло от базара. Повечето събрани дрехи бяха за деца, но имаше и дамски облекла сред изложените дарения. Усмихнати брезничанки, които участват в самодейните форми на читалището съдействаха за провеждане на базара. Техните впечатления са, че първите посетители на базара са побързали да се сдобият с това, което им харесва от даренията.

В благотворителната инициатива беше подпомогната от всеки, който имаше ненужни, но запазени дрехи, обувки, играчки, ученически пособия и полезни за дома вещи. За съхранение на даренията е била нужна цяла стая, споделиха от читалището.

Дарените дрехи, обувки и други вещи, които останат след края на базара ще бъдат предоставени на други нуждаещи се от специализирани домове за деца.

Виж също...

Loading...