Игуменът на Църногорския манастир в Страстната събота: В сложен процес сме на връщане към вярата

В сложен процес сме на връщане на българина към вярата. Това обясни игуменът на Църногорския манастир над село Гигинци архимандрит Никанор в предаването “Денят започва” по БНТ 1.

Засилен интерес от страна на миряните да посещават манастира се наблюдава в последно време. “Църквата връща своето място като духовен стожер. Завръщането е в това: когато повярват в нашия Спасител – Иисус Христос като в Бог. Когато повярват в Светата Троица, когато започнат да посещават църквата, когато започнат да се катехизират. Виждаме много хора, които участват в църковните тайнства. Които се включват в постите, които не са никак кратки, не са никак леки в православната църква. Мнозина започнаха да пристъпват към Светото тайнство – изповед, което вече си е начало на същински духовен живот.”, каза архимандрит Никанор и поясни, че е спокоен този процес да се случва бавно.

Игуменът на Църногорския манастир разказа и какво представлява истинският човешки капитал. Какво още сподели той в предаването “Денят започва” вижте като натиснете тук.

Виж също...

Loading...