Иван Ковачев поема ръководството на общинското дружество “Водоснабдяване”-Брезник, което за 2018 година е на загуба с 35 хиляди лева

Общински съвет-Брезник определи новия управител на общинското дружество “Водоснабдяване”-Брезник след проведен конкурс за заемане на длъжността. Това се случи на последната сесия на местния мини парламент, предаде репортер на Zapadno.com.

С решението си Общински съвет-Брезник възложи на кмета на Общината в 2-седмичен срок да сключи договор за възлагане на управление на общинското дружество “Водоснабдяване” с Иван Ковачев. Причината за избор на нов ръководител на предприятието е, че досегашният управител на “Водоснабдяване”-Брезник Тодор Тодоров излиза в пенсия.

На заседанието на Общинския съвет беше разгледан и годишният отчет на дружеството за 2018-та. От посочените данни в отчета става ясно, че за 2018 година дружеството “Водоснабдяване”-Брезник е с отрицателен финансов резултат. Съветниците на Брезник решиха да освободят дружеството от внасяне на дивидент в Общината, поради финансова загуба. Приходите на “Водоснабдяване” за миналата година са в размер на 237 000 лева, но разходите възлизат на 272 000 лева. При това положение дружеството е на загуба с 35 000 лева.

Виж също...

Loading...