Непредвидени ангажименти осуетяват визитата на Бойко Борисов за народния събор на Църногорския манастир

Поради други,  непредвидени ангажименти министър-председателят няма да идва на водосвета в
Горноврабчанския манастир и на литията в Църногорския манастир, съобщиха от светата обител.

Както по-рано читателите на Zapadno.com научиха, министър-председателят Бойко Борисов е сред поканените гости на тридневния празник в Църногорския манастир, който ще започне от утре. Въпреки поканата той няма да присъства на тържествените събития. На празника в чест на пристигането на чудотворната икона на Пресвета Богородица Всецарица в манастира не се очакват и министри, освен представители на местната и държавната власт, и политическите сили на местно ниво.

На 1 май от 19 часа иконата ще бъде почетена с всенощно бдение. На 2 май от 9 часа ще започне света литургия. На този ден от началото на 60-те години на миналия век по поляните край манастира се прави народен събор. И тази година на импровизирана сцена ще има празничен хоровод. Около два часа фолклорна програма, предимно с граовска музика, са подготвили специално за случая сестрите Ива и Ева Валентинови, Сорина Богомилова, Георги Гьолски, Валерия Момчилова, Боряна Василева и Антонио Симеонов. Хороводът ще започне в 13 часа, поясниха от светата обител.

На 3 май от 8 часа ще започне света литургия за празника Живоприемни източник. Тя ще бъде последвана от водосвет и в 11 часа ще започне литийно шествие с чудотворната икона. Преди това, от 10 часа в Горноврабчанския манастир “Свето Възнесение Господне” (Свети Спас) ще има водосвет по повод приключането на ремонтни и обновителни дейности.

Виж също...

Loading...