Музикален парад на военните духови оркестри и тържествен концерт по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия

Тази вечер от 20:00 часа пред Билетния център на Националния дворец на културата в столицата ще започне музикалният парад на военните духови оркестри, в който ще участват Гвардейският представителен духов оркестър, Фестивалният оркестър и представителните военни духови оркестри на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, както и изпълнители от Представителния ансамбъл на въоръжените сили. Освен известни български маршове, военните духови оркестри ще представят музикални творби от богатия си жанров репертоар, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

На 5 май от 19:00 часа в зала 1 на НДК в град София Гвардейският представителен духов оркестър и Представителният ансамбъл на Въоръжените сили ще изнесат тържествен концерт за жителите и гостите на столицата. Той е под патронажа на президента и върховен главнокомандващ въоръжените сили, министъра на отбраната и началника на отбраната.

В концерта по повод Деня на Храбростта и празника на Българската армия ще участват Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Росица Кирилова, Райко Кирилов, Бойка Дангова, Емилия Валенти, фолклорно трио „Ладена“, квартет „Армейска песен“, детска вокална група „Пим-пам“, мажоретен състав от Ботевград, клуб по спортни танци „Гранд“ към Военния клуб в град Хасково, танцова формация „Алгара“ и други. Тържественият концерт е с вход свободен.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...