Секции за машинно гласуване ще бъдат разположени в музея на Брезник и училището в Трън за предстоящите евроизбори

Избирателите в общините Брезник и Трън ще могат да гласуват машинно на предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май, научи Zapadno.com.

Секциите за машинно гласуване в двете общини ще бъдат три, от които две в град Трън и една в Брезник. Избирателната секция за машинно гласуване за община Брезник ще бъде разположена в зала “Военен клуб” на Общинския исторически музей в града (бивш ДНА), която се намира на улица “9-ти септември” № 1. Избирателите в община Трън ще могат да упражнят своя вот чрез две избирателни секции за машинно гласуване, които ще са разположени в сградата на средно училище “Гео Милев” в града.

Тези секции за машинно гласуване бяха определени от Централната избирателна комисия преди седмица. Определените секции за този вид гласуване в страната са 3 000, които ще са снабдени със специализирани устройства с инсталиран софтуер за електронно машинно гласуване.

Провеждането на този вид избор беше под въпрос, след като една от трите фирми, които се състезаваха в обществената поръчка за доставчик на машини за гласуване, подаде жалба срещу решение на Централната избирателна комисия. Фирмата беше отстранена с мотива, че не отговаря на заложените технически изисквания и параметри за участие в процедурата. Преди дни Върховният административен съд се произнесе по казуса и отхвърли жалбата срещу решението.

Виж също...

Loading...