С възгласи “Силно!” беше направена първата копка на бъдещия параклис в трънското село Милославци – ВИДЕО

Тържествено беше направена първата копка на параклис “Свети Дух” в трънското село Милославци. Десетки жители и гости на селото се бяха събрали на мястото, където ще бъде изградено духовния дом, предаде репортер на Zapadno.com.

Районът се намира в близост до реката и центъра на Милославци. Теренът е общински и с решение на Общински съвет-Трън беше безвъзмездно предоставен за изграждането на параклиса. Преди няколко седмици до мястото е било поставено информационно табло, на което са описани всички подробности за инициативата. В инициативния комитет за изграждането са се включили Тодор Младенов, Магда Попова и Емил Мирчев. Имената на Сергей Стратиев и Борис Борисов са сред основните инициатори на благородното дело. От Община Трън са съдействали и с почистване на терена, който преди години е бил превърнат в нерегламентирано сметище.

Местният жител и радетел за параклиса Емил Мирчев благодари на кмета Цветислава Цветкова и всички останали служители от Община Трън, които са спомогнали за първия етап на градежа. Той благодари и на дарителите и другите деятели за осъществяване на инициативата. Сред гостите на събитието бяха заместник-кметът на Община Трън Катя Божидарова и общинският съветник от Общински съвет-Трън Николай Манчев.

Отец Николай направи освещаване на първата копка и благослови присъстващите с молитви. Емил Мирчев направи първата копка, а от присъстващите се чуха възгласи “Силно!”. Няколко камъка бяха поставени в изкопаната дупка, след което тя беше зарита. Очакванията са в близките месеци да бъде завършен грубият строеж на параклиса, който ще бъде с площ около 20 квадратни метра. Параклисът се изгражда чрез дарения, които продължават да се събират до неговото завършване. Банковата сметка за набиране на средства за параклиса може да видите като натиснете тук.

Вижте как беше направена първата копка на бъдещия параклис във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...