Фолклорът на Брезник, Долна Секирна и Слаковци отново ще е на сцената на фестивала “Шопски наниз” в Костинброд

Самодейци от три населени места на община Брезник отново ще участват в международния фолклорен фестивал “Шопски наниз” в град Костинброд, предаде репортер на Zapadno.com.

Самодейни състави към народно читалище “Просвещение-1870” от Брезник, народно читалище “Иво Войвода-1928” от Долна Секирна и народно читалище “Искра-1932” от Слаковци ще се изявят на сцената на тазгодишното десето издание на “Шопски наниз”, поясниха от Община Костинброд.

Конкурсната програма на съставите ще бъде в местното народно читалище “Иван Вазов-1947” на 10, 11 и 12 май. В последния ден от фестивала – 12 май от 19:30 часа ще бъде награждаването на отличените участници и закриване на събитието, което цели да популяризира българския фолклор, да опазва и съхранява фолклорните традиции и обичаи, да спомага за развитието на любителското фолклорно творчество, да стимулира дейността на културните и образователни институции в посока на изучаване и развитие на българския фолклор, както и да насърчава изучаването на фолклор от шопската фолклорна област.

Снимка: Община Костинброд

Виж също...

Loading...