Трънската хип-хоп група Double D CREW ще се представи на предварителен кастинг за “България търси талант”

Танцовата хип-хоп група Double D CREW към трънското народно читалище „Гюрга Пинджурова-1895“ с хореограф Ани Станимирова ще се представи на предварителен кастинг за телевизионното риалити “България търси талант”, предаде репортер на Zapadno.com.

Предварителният кастинг не е включен към предаванията на риалитито. Инициативата за участието на Double D CREW дошла от хореографа Ани Станимирова. Ако бъде одобрена формацията може да достигне и до представяне пред журито в студиото на “България търси талант”. “Бяхме се събрали вкъщи и съвсем спонтанно реших да включа децата, да видят хората до какво ниво сме стигнали и да покажем нещо ново, свежо и прекрасно. И дори да не стигнем до следващ кръг, поне да се опитаме да пробваме. Всички сме много въодушевени. Всеки ден тренираме по 1 час и половина – два. Много сме нахъсани – не за победа, но поне да стигнем до живите предавания.”, поясни Ани Станимирова пред Zapadno.com.

Това ще е второто значимо нещо в 3-годишната история на хип-хоп група Double D CREW. През 2018 година, на празника на град Трън, групата се представи на сцената заедно с известния български рап дует Pavell & Venci Venc’. “Това е второто нещо, което прави една градация за моята група. Аз много се гордея с децата. Даже в момента ми се плаче като се сетя колко бяха щастливи като пуснах онлайн… То беше нещо като записване за кастинга. Всеки ден си проверявах телефона, за да видя дали имам имейл. Всяка новина, която получавах за този кастинг, пращах на децата и те много се вълнуваха.”, сподели хореографът на Double D CREW. В крайна сметка групата е била одобрена за предварителния кастинг, за който са били изпратени две видеа на танци и информация за хип-хоп формацията.

Участието на трънската танцова формация по хип-хоп ще бъде на 18 май в София. Транспортът на танцьорите до столицата ще бъде подсигурен от Община Трън. До предварителния кастинг от Double D CREW пазят в тайна с какво ще се представят пред журито.

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и Николай Георгиев

Виж също...

Loading...