Десетки братя по адреналин на пътя оглушиха с рев на мотори отсечката от Ноевци до Църногорския манастир – ВИДЕО

За пета година мото клуб “Черногорски вълци” организира традиционен мотопоход до Църногорския манастир над брезнишкото село Гигинци. Десетки привърженици на адреналина и високите скорости на пътя се включиха в тазгодишното издание на събитието, предаде репортер на Zapadno.com.

Минути преди началото на мотопохода площадът на брезнишкото село Ноевци беше огласен от рев на мотори, АТВ-та и скутери. Към местната група на “Черногорски вълци” се присъединиха и участници от други населени места. Идеята за провеждането на такъв мотопоход е взаимствана от по-големите събори на мотори в други региони на страната. “Вместо да ходим на други места, искаме и ние тук да се организираме в Пернишко. Местната група наброява около 50 участници, но идват и от Батановци, Перник и Радомир. Правим и походи до Големо Бучино, до Люлин планина и други планини в региона. Ходиме и на други събори в Дупница, Кюстендил и други места. Срещаме се и с мото клубове “Нощни вълци”, “Пирински вълци” и други. Така добиваме опит.”, каза един от съоснователите на “Черногорски вълци”-Ноевци Пламен Българинов и добави, че на пътя е важно да се спазват правилата. Неговите наблюденията са, че и на другите мото събори организациите са отлични и се спазват правилата.

По традиция най-възрастният участник води групата в мотопохода. Тази година най-възрастният участник е ноевчанинът Атанас Димитров, който е на 72 години. Той е на мотор от 60-те години на миналия век. Най-младият участник пък е 12-годишният Георги Николаев, който досега не е пропускал издания на мотопохода в Ноевци. Пожеланията на двамата към всички участници са да спазват правилата за движение на по пътищата. В събитието участие взе и хибриден мотор, на който предницата е от 50-те години на миналия век, а задната част е по-нова. Моторът е собственост на ноевчанина Румен Григоров, който го притежава от над 30 години.

След като мотори, АТВ-та и скутери се събраха при храм “Свети Николай Чудотворец” в селото започна истинското шоу. Ревът на мотори и миризма на бензин обхванаха централната улица на Ноевци. Групата демонстративно се отправи към беседката в близост до селото, а после се върна обратно и се насочи към Църногорския манастир. Полицейски екип ескортираше мотопохода, който събра погледите на десетки жители в центъра на Ноевци.

Вижте как стартира мотопоходът от село Ноевци във видеата на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...