Филм разказва за Стоян Миленков от Брезник, който е родоначалникът на рапа в музикалната история – ВИДЕО

Документален филм за Стоян Миленков, който е значима личност за град Брезник, беше представен по-рано днес в зала “Военен клуб” на Общински исторически музей-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

В началото на прожекцията директорът на музея Емилия Велинова приветства гостите в изложбената зала. Целта на документалния филм е делото на Стоян Миленков да достигне до младите. “Затова във филма в началото ще ви направи впечатление, че ние го приобщаваме към един от първите рапъри в света. А сега рапът е толкова популярен сред младите, че даже вече чули за филма, вървейки по улиците Пейчо вчера каза: Абе ти какво ги направи тея младите? Всички говорят, че първият рапър е от Брезник! Това ни е целта.”, каза Емилия Велинова и добави, че филмът е изработен по проект.

Филмът е монтиран с помощта на музейната сбирка от вещи на Стоян Миленков, които пък са били дарени на музея през 1979 година от дъщеря на видния брезничанин – Чайка Миленкова. Те са били предоставени за фонда на музея по повод 90-годишнината от рождението на Стоян Миленков, която е била отбелязана тогава.

След края на прожекцията Драга Маринова, която е внучка на първия братовчед на Стоян Миленков, разказа семейни спомени за трубадура на смеха. Сред гостите на събитието беше кметът на Община Брезник Васил Узунов.

Вижте представянето на документалния филм за Стоян Миленков във видеата на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...