През 2019 година ловно-рибарската организация в община Брезник ще се сдобие с високопроходим служебен автомобил

Закупуване на служебен автомобил за нуждите на ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник е една от дейностите, които ще бъдат извършени през тази година в съсловната организация, предаде репортер на Zapadno.com.

Автомобилът ще бъде високопроходим и ще замени досегашният, който е амортизиран. Средствата за новата придобивка ще бъдат осигурени от бюджета на ловно-рибарската организация. Това поясни председателят на ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник доктор Валери Величков на провелото се наскоро годишно отчетно събрание. През 2018 година е била закупена нова компютърна конфигурация – скенер за работата на сдружението, поясни още той пред ловците на събранието.

Изминалата година беше определена и като малко по-слаба откъм дивеч в сравнение с 2017 година. “Не много богата, може би малко по-слаба от предната година. Африканската чума напредва – там имаме проблеми и трябва да ги решаваме. Проблемите са и законови, и изпълнителни.”, поясни доктор Валери Величков пред репортер на Zapadno.com.

През 2019 година отново ще се проведе традиционното ловно състезание за деца-риболовци на язовир “Слаковци”. Намеренията на ръководството на организацията са през тази година да се проведе ловен събор на стрелбищният комплекс край село Гоз, което да се превърне в традиция. Председателят на ловно-рибарското сдружение в община Брезник пожела на всички ловци и риболовци да бъдат живи и здрави.

Виж също...

Loading...