Стотици деца и младежи от община Брезник показаха умения за Деня на българския спорт и на предизвикателството

Денят на българския спорт и Ден на предизвикателството, които се отбелязват на 17 май, бяха съпътствани от поредица спортни дисциплини в град Брезник. Участие в спортния празник под надслов “Да спортуваш е модерно!” взеха деца и ученици от учебните заведения на територията на общината, предаде репортер на Zapadno.com.

За осма година в Брезник се проведе тематичният ден с участието на стотици деца и младежи. Събитието е инициирано от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Освен преподаватели и директори на учебни заведения присъстваха общинските възпитатели и секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, общинското ръководство, председателят на Общински съвет-Брезник и граждани.

В началото на общинския спортен празник приветствие към участниците отправи кметът на Община Брезник Васил Узунов. “Уважаеми учители, скъпи деца. За осми пореден път, на някои не е за осми зависи как вървят класовете, сте тук. Този Ден на предизвикателствата е ден на предизвикателствата, но не на предизвикването на агресия, а ден на спорта и както може би за пореден път казвам – агресията трябва да бъде само на спортните терени. Агресията е лоша, агресията пречи, агресията не ни помага. Така че бъдете агресивни само тук и когато напуснете стадиона вече бъдете добри приятели. Учителите са хората, които ви помагат, които ви подготвят за бъдещето. Те не са ваши врагове. Ние всички искаме вие да сте по-добри от нас – ние сме били ученици, били сме деца. Така че преди всичко трябва да бъдем приятели. Успех полежавам и всичко най-добро.”, приветства кметът Васил Узунов.

Приветствие отправи и заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска. Тя пожела да спечелят най-добрите в състезанията, но не с цената на сблъсъци и агресията. “Да бъде честна играта и да победят най-добрите. Бъдете толерантни едни към други, особено в отборните игри.”, апелира заместник-кметът.

Началото беше поставено с кросово бягане, в което се включиха участници, разпределени във възрастови групи. Учениците от 1-ви до 4-ти клас бягаха на 100 метра разстояние, 5-ти и 6-ти клас мериха сили на 200 метра, 7-ми и 8-ми клас – на 300 метра и от 9-ти до 12-ти клас – на 400 метра. След това започна състезанието по колоездене, в което участниците бяха разделени на възрастови групи – от 4-ти до 6-ти клас и от 7-ми до 9-ти клас. Проведоха се и футболни срещи между основно училище “Христо Смирненски” в село Ноевци и средно училище “Васил Левски” в град Брезник. На спортен комплекс “Чорни” и на новото игрище в двора на средно училище “Васил Левски” се проведоха и други дисциплини като играта “21”, задължаванка и народна топка. Волейболен мач в спортната зала на комплекса беше заключителното събитие от общинския спортен празник. За децата от детска градина “Брезица” и групата и в село Ноевци бяха организирани подвижни игри. Победителите бяха наградени с индивидуални и отборни награди, подсигурени от Община Брезник.

Виж също...

Loading...