Групата по руски език към брезнишкото читалище с успех на областния етап на фестивала за руска поезия, песен и танци „Пусть всегда будет солнце”

Възпитаници на групата по руски език към езиковата школа на брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” взеха участие в областния етап на националния фестивал за руска поезия, песен и танци „Пусть всегда будет солнце”, предаде репортер на Zapadno.com.

Областният етап се проведе в Обединен детски комплекс в град Перник, където участие взеха представители на школи по руски език от общините Брезник, Перник и Радомир. Участниците се представиха в три категории – поезия, песен и танци. “Впоследствие разбрахме за този конкурс и решихме да вземем участие. Това е първото ни участие. Децата са ни много добри, особено в град Брезник. Изключително са амбициозни и мотивирани. Нищо, че сме от малкия град – имаме високи цели и амбиции.”, сподели ръководителят на групата по руски език към езиковата школа Татяна Атанасова.

В началото на събитието приветствие отправи председателят на движение “Приятели на Русия” Никола Радков. Той приветства присъстващите в залата с пожелание да се представят на ниво. Победителите от областния етап ще вземат участие в зонален етап на националния фестивал. Зоналният етап ще се проведе в началото на месец юни в град София. След зоналния етап ще бъдат излъчени първенци за националния заключителен кръг на „Пусть всегда будет солнце”, който ще се проведе в първия петък на месец септември в Казанлък. Победителите на националния кръг ще имат възможността да се изявят на националния събор на приятелите на Русия на язовир “Копринка”.

Журито на областния етап беше с председател Таня Цекова – преподавател по руски език и членовете, които са представители на руски клуб “Встреча”-Перник и пернишкото народно читалище “Миньор-2005”.

Групата по руски език към езиковата школа на брезнишкото читалище ще изпрати своите първенци на зоналния етап в София. Това са Александър Атанасов и Кристияна Генадиева, които са класирани на първо място в двете възрастови категории на областния етап. На второ място е класирана Беатрис Иванова.

Виж също...

Loading...