Музеят в Брезник награди приятели за заслуги в дейността на институцията – СНИМКИ

Приятели на Общински исторически музей-Брезник бяха наградени с грамоти и специализирани книжни издания на официална церемония в изложбена зала “Военен клуб”, предаде репортер на Zapadno.com.

Церемонията е част от отбелязването на Европейската нощ на музеите, която брезнишкият музей проведе през целия съботен ден и продължи до късно вечерта. Мероприятията по отбелязване на Европейската нощ на музеите в Брезник започнаха в ранния следобед с Улица на занаятите, която съчета грънчарска работилница, шивашка работилница, ателие по иконопис и художествено ателие “Да нарисуваме най-дългата рисунка, да направим парцалените кукли на баба и играем техните забавни игри”. Посетителите на музея имаха възможност и да разгледат двете изложби в изложбените зали – “Млекопреработването в България” и “Светинята от Атон”. Събитията се организираха в сътрудничество с Община Брезник, народно читалище “Просвещение-1870”, сдружение за опазване и развитие на традициите “Хала”, Регионален исторически музей-Перник, Национален музей на земеделието-София и танцова формация “БрезиЯна”.

В 17:00 часа беше дадено началото на церемонията по награждаване на приятели на музея. Удостоени за заслуги в дейността на институцията бяха: кметът на Община Брезник Васил Узунов, Огнян Иванов от сурвакарската група на село Банище, Павлин Теофилов, Пепи Божков, Еленка Гоцева, Йорданка Василева, Емилия Максимова, народно читалище “Просвещение-1870”, Регионален исторически музей-Перник, продуцентска къща “ЕНИ филм”, Дария и Сашо Евтимови, професор доктор Надя Манолова-Николова, рекламно студио “Джули Експрес”, Регионален исторически музей-Кюстендил, Национален музей на земеделието-София, Камен Евтимов, Яна Кираджиева, средно училище “Васил Левски” в град Брезник, класният ръководител на 4 “а” клас в средно училище “Васил Левски” Ваня Иванова, класният ръководител на 3 клас в средно училище “Васил Левски” Мая Стоянова, основно училище “Христо Смирненски” в село Ноевци, преподавателите в училището в село Ноевци Пенка Лазарова и Петрана Живкова, преподавателят по вероизповедания в брезнишкото училище отец Михаил Станкович, брезнишката детска градина “Брезица”, учителите в 4-та група на детската градина в Брезник Лилия Михайлова и Богиня Рабакова, пернишката кабелна телевизия “Кракра”, информационният сайт за Брезник и Трън Zapadno.com и радио “Благоевград”. По време на награждаването поздрав отправиха грациите от балетната шлкола с ръководител Аделина Миронова към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”.

Концерт под надслов “Музеят и приятели” пък започна час по-късно – в 18:00 часа. Участие в него взеха детски танцов състав “Граовчета” към средно училище “Васил Левски”, танцов състав “БрезиЯна” и граовски хумор и песни, изпълнени от Василена, Цветелина и Ивета от групата за словесен фолклор към народно читалище “Просвещение-1870”.

След 20:00 часа в изложбена зала “Военен клуб” е предвидено да започнат прожекции на филмите “Стоян Миленков – трубадур на смеха” и “Сръбско-българската война и битката при Брезник”. Документалните филми са изготвени по идея на Общински исторически музей-Брезник.

Разгледайте снимки от церемонията по награждаването в музея, които обективът на Zapadno.com засне:

 

 

 

Виж също...

Loading...