Пейчо Панов от читалищния театър на Брезник с награда за най-добра поддържаща мъжка роля от фестивала в Тополовград

На 19 май в Тополовград затвори завеса 24-тото издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира. След едноседмичен театрален маратон на 19 любителски театрални трупи на българи, живеещи в Австрия, Испания, Канада, Молдова, Сърбия, Украйна и състави от България, съобщиха от Община Тополовград.

Жури с председател Калин Сърменов е отредило награди за най-добрите. Сред наградените е артистът от самодейния читалищен театър към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” Пейчо Панов. На него е присъдена награда за най-добра поддържаща мъжка роля. На сцената на Международният фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира “Велко Кънев” в Тополовград Пейчо Панов е изиграл ролята на Първи крадец в комедията от Дарио Фо – “Не всеки крадец е мошеник”. Режисьор на постановката, която брезнишкият читалищен самодеен театър играе за втора година е Иван Танев.

На закриването на фестивала в Тополовград са присъствали заместник-министърът на културата Румен Димитров, заместник-кметът на Община Тополовград Маргарита Георгиева, съпругата на Велко Кънев – Дора Кънева и дарители.

Снимка: Фестивал на любителските комедийни театри “Велко Кънев” гр.Тополовград

Виж също...

Loading...