С кметска заповед в Трънско ще бъде забранено поливането с питейна вода, което поражда недостиг на живителната течност

Със заповед на кмета на Община Трън ще бъде забранено използването на питейна вода за поливане. Очаква се заповедта да бъде пусната скоро, каза кметът на Трън Цветислава Цветкова в ефира на телевизия “Кракра“.

Ежегодно общинската администрация в пограничната община забранява поливането с вода за питейно-битови нужди. Забраната е с цел живителната течност да не се разхищава и да стига за нуждите на хората в населените места на Трънско. Към момента в Община Трън няма подавани сигнали от граждани за проблеми с водоснабдяването в региона. “Към момента нямаме подавани сигнали от хора, които постоянно живеят там, че имаме проблеми с водоснабдяването. Но най-често това се получава в летния сезон, когато започва поливането на градините и оттам вече се получава недостигът на питейна вода. Ние всяка година, и тази година ще пуснем заповед моя, която ще забранява поливането с питейна вода, за да можем да осигурим нуждите за битово ползване на вода.”, каза по телевизия “Кракра” кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

Част от населените места в община Трън не се обслужват от ВиК по желание на местните жители. В тези села общинската администрация поддържа водопроводните мрежи. През 2018 година чрез ремонтни дейности бяха решени проблемите с водата на няколко трънски села.

Виж също...

Loading...