Ученици-отличници и заслужили учители от община Брезник ще бъдат наградени на тържествената програма за 24 май

Тържествено отбелязване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост ще се проведе традиционно в град Брезник. На събитието ще бъдат наградени ученици-отличници, изявени учители и дейци на културата от община Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Събитието на 24 май ще бъде съпътствано с традиционно шествие на двете училища в общината – средно училище “Васил Левски” и основно училище “Христо Смирненски”. Шествието ще започне в 10:00 часа от двора на гимназията в град Брезник. По традиция то ще премине по улиците „Георги Бунджулов“ (от кръстовището с улица „Д-р Йордан Стефанов“ посока центъра), „9-ти септември“ и до централния градски площад. Към шествието могат да се присъединят граждани и гости на Брезник. При преминаването на учениците, учителите и гражданите временно ще бъде ограничено движението за автомобили по улиците.

В 10:30 часа пред народно читалище “Просвещение-1870” ще започне тържествената програма по отбелязването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. С поздрав към абитуриентите на Брезник ще се включат в програмата ученици и деца от средно училище “Васил Левски”, основно училище “Христо Смирненски” и детска градина “Брезица”. По предложения на педагогическите колективи на трите учебни заведения в Брезнишко ще бъдат наградени заслужили учители. Ще бъдат удостоени и ученици-отличници от средно училище “Васил Левски”, както и дейци на културата.

Виж също...

Loading...