Целодневна програма ще изпълни сцената на Бърдото за фестивала на детското творчество “Видовденчета”

До 3 юни е крайният срок за подаване на заявки за участие в предстоящото първо издание на фестивала на детското творчество “Видовденчета”, който ще се проведе в Брезник, съобщиха организаторите.

Всички ръководители на детски творчески групи или деца-творци, които желаят да вземат участие във фестивала “Видовденчета”, трябва да попълнят и изпратят на електронната поща vidovdencheta@abv.bg заявката за участие, която може да видите като натиснете тук. Формуляр за участие като файлов документ може да бъде получен след искане на посочената по-горе електронна поща.

Акцентът на фестивала е запазването и популяризирането на местните традиции и фолклор, но голямата цел е да се даде възможност на всички знаещи и можещи деца да демонстрират своите умения във всички области пред връстници, да обменят опит и идеи, да открият нови приятели, да разширят кръгозора и възможностите си. “Видовденчета” се организира от Училищното настоятелство в Брезник с помощта на средно училище „Васил Левски“, Община Брезник, народно читалище „Просвещение-1870“, “Държавно горско стопанство-Брезник” и други. Идеята на организаторите е фестивалът да се провежда всяка година на 15 юни, но поради съвпадането на датата с Голяма Задушница, през 2019 година първото издание ще се проведе на 16 юни (неделя). Празникът ще състои на традиционната сцена на Бърдото над Брезник в интервала от 10:00 до 17:00 часа. Фестивалната програма ще протече в две части от 10:00 часа до 13:00 часа – представяне на групи, състави и индивидуални участници във фолклорните направления и от 14:00 до 17:00 часа – представяне съвременни изкуства, атрактивни спортове и научни и иновационни презентации, поясниха организаторите.

През изминалата седмица доброволци почистиха сцената на Бърдото, с което започна подготовката на района за предстоящия фестивал “Видовденчета”.

Снимка: Видовденчета – фестивал на детското творчество

Виж също...

Loading...