Изборният процес в област Перник ще се охранява от Гранична полиция, жандармерия, пожарните служби и целият полицейски състав

Полицията в Пернишко на крак по време на изборите. Това бе обявено днес по време на нарочна пресконференция в дирекцията, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

В Областна дирекция на МВР е създаден оперативен щаб за управление на силите и средствата за опазване на обществения ред и сигурността във връзка с провеждането на изборите за членове на Европейски парламент. Това обявиха на пресконференция днес старши инспектор Митко Митков от отдел “Охранителна полиция” и колегата му Александър Рангелов от “Пътна полиция”.

Всички служители на дирекцията, жандармерия, Гранична полиция и пожарните служби ще охраняват реда и изборните секции в деня преди и по време на вота в областта. Органите на реда поемат охраната на секциите на 25 май и приключват работата си след обявяване края на изборния ден и транспортирането и предаването на изборните книжа в Районната избирателна комисия. От полицията напомнят на гражданите, че в секциите за гласуване не се допускат въоръжени лица, в нетрезво или неадекватно състояние.

Виж също...

Loading...