Фолклорни ансамбли от Северна Македония ще веселят посетителите на фестивала “От Трън по-убаво нема”

Два фолклорни ансамбъла от Република Северна Македония ще вземат участие в деветото издание на фестивала “От Трън по-убаво нема”, предаде репортер на Zapadno.com.

В тазгодишното издание на фолклорното събитие ще се включат ансамблите “Ацо Караманов” и “Цветови” от Северна Македония. Фолклорен ансамбъл “Ацо Караманов” е от град Радовиш и е сред най-старите в Република Северна Македония. Ансамбълът е основан през 1946 година от група ентусиасти. Ансамбъл “Цветови” също е от град Радовиш и е взимал участия в редица фестивали и празници в България, сред които в Смолян, Неделино и други. Съставът е известен и със своя гайдар.

Потвърждение се очаква и от други чуждестранни състави, а крайният срок за записване за участие в събитието е 27 май. Тази година концертната програма ще започне около 15:30 часа, поясни пред репортер на Zapadno.com главният организатор на празника и хореограф Йордан Станимиров.

Фокусът на деветото издание на “От Трън по-убаво нема” ще бъде насочен към тъпана. “Тази година Тъпанът е нашата марка. Всички, които имат тъпани и други ударни инструменти, да се обединим в един ритъм, за да огласим заедно Трънският край.”, призовават организаторите на събитието.

Виж също...

Loading...