Шествие, песни и танци в центъра на Трън за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост ще бъде отбелязан тържествено на 24 май с тържествена програма в центъра на град Трън, съобщиха за Zapadno.com от общинската администрация.

Традиционно шествие на ученици от средно училище “Гео Милев”, деца от детска градина “Ален мак” и техните учители ще започне в 11:00 часа от улица “Петко Д. Петков” при трънската гимназия. Шестващите ще направят обиколка на централната градска част и ще се насочат към сцената пред народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. Приветствие за празника към жители и гости на Трън ще отправят директорът на училището Костадинка Крумова и заместник-кметът на Община Трън Катя Божидарова.

Участие в тържествената програма ще вземат самодейни състави към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, групи от детска градина “Ален мак”, деца от Център за обществена подкрепа “Дъга” и ученици от средно училище “Гео Милев”. В програмата ще бъдат представени стихотворения, песни, танци и сценка, поясни заместник-кметът на Община Трън Катя Божидарова.

Виж също...

Loading...