Две от трите подвижни секции в региона ще бъдат в общините Брезник и Трън

Областният управител Ирена Соколова проведе финална среща с институциите, отговорни за нормалното протичане и обезпечаване на изборите за европейски парламент в област Перник, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Целта бе да се координират оставащите действия по организацията на изборния процес, както и да се уточнят възникнали въпроси в хода на подготовката. На срещата присъстваха представители на Районна избирателна комисия-Перник, Областна дирекция на МВР, Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, секретарите на шестте Общини от областта и ръководството на Организационно-техническия екип от страна на Областна администрация-Перник.

Общините и ведомствата от област Перник докладваха на областния управител, че подготовката следва разписания ред по хронограмата на Централната избирателна комисия, към момента без констатирани нарушения и сериозни технически проблеми. В региона е създадена цялостна организация по логистиката, охраната и транспорта, на бюлетини, материали и ресурси към настоящия момент и за изборната нощ, както и е координирана дейността на Секционните избирателни комисии и екипите отговорни за протичането на изборите. Издадени са всички заповеди по обезпечаване на изборния процес.

Обсъдени бяха още изборните помещения, в които ще работят секционните избирателни комисии и охраната им, предаване на изборните документи, приемане и разпределение на изборните книжа от страна на Общините, придвижването на представителите на Секционните избирателни комисии, както и разпределението на служителите на Областна администрация, за да бъдат избегнати струпвания на хора и създаване на напрежение. Участниците в работната среща изразиха своята готовност да съдействат според своите компетенции за нормалното протичане на изборния ден на 26 май.

От Областна администрация информираха, че броят на секциите в област Перник е 259. В 53 от тях във всички общини без община Ковачевци ще може да се гласува машинно. Броят на избирателните секции, предназначени за гласуване на избиратели с увредено зрение и затруднения в придвижването е 9. Подвижните секции в региона са три – в Брезник, Перник и Трън.

В публикацията са използвани снимки от пресцентъра на Областна администрация-Перник и архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...