Партия сигнализира за купуване на гласове в Брезник, РИК: Сигналът е до компетенцията на други институции

Сигнал до Районна избирателна комисия-Перник са изпратили от областния предизборен щаб на политическа партия. Сигналът е за купуване на гласове в град Брезник, съобщават от партията.

Според данни, изпратени до политическата партия, в секционни избирателни комисии 1,2 и 3 в Брезник, група младежи обикалят около трите секции и предлагат банкноти от по 20 лева на хора, за да продадат гласа си. В сигнала си от партията искат Районна избирателна комисия да направи незабавна проверка, за да предотврати нарушаване на изборните правила.

Пред репортер на Zapadno.com от Районна избирателна комисия уведомиха, че сигналът е до компетенцията на други институции, които имат правомощия да реагират в тази ситуация. Подаденият сигнал ще бъде препратен до Окръжна прокуратура-Перник и полицията след решение, което членовете на Районна избирателна комисия могат да вземат на свое заседание. По-бързият начин да се реагира е политическата партия да подаде сигнала си до прокуратурата и полицията, поясни председателят на Районна избирателна комисия Надя Боянова.

Виж също...

Loading...