Спортен празник в Трън: Родители и деца се състезаваха заедно за 120 години предучилищно образование – ВИДЕО + СНИМКИ

Спортен празник под надслов “Спорт и игри в моето семейство” събра родители, деца, учители и гости в старата зала в град Трън. Празникът е част от честванията по повод 120 години от началото на предучилищно образование в Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Началото на съревнованията беше поставено с приветствие на директора на детска градина “Ален мак” Розалина Гаврилова. “Добре дошли на нашия спортен празник, посветен на 120-годишнината от основаването на предучилищното образование в град Трън. Спортният празник е с водещи госпожа Силвия Владимирова и госпожа Сузана Илиева. Спортът е здраве. Спортът ни учи не само да побеждаваме, той ни учи да бъдем толерантни, да бъдем приятели, да губим с достойнство.”, каза Розалина Гаврилова пред присъстващите в залата. Сред гостите на спортния празник беше заместник-кметът на Община Трън Катя Божидарова и общински съветници от Общинския съвет.

Мажоретният състав на детската градина поздрави гостите по трибуните с хореография под звуците на песен. След това деца от групите на детската градина се състезаваха в различни дисциплини, разделени по отбори. Най-атрактивни се оказаха игрите с участието на бащи и майки. В първата игра с родители, татковци качваха децата си в товарни колички и преминавайки покрай конуси, достигаха до финала, където оставяха децата. На връщане бащите предаваха количките на следващите участници. Майките пък трябваше да се придвижват с топка между краката, докато преминават през препятствия.

Накрая всички деца бяха наградени с шоколади, пшенични пръчици и балони за представянето си в спортния празник.

Вижте как се проведоха игрите с родители и деца във видеото на Zapadno.com и разгледайте снимки от спортния празник:

 

Виж също...

Loading...