140-годишната история на Районен съд-Трън ще бъде показана в изложба, за която помагат дарители

На 7 юни Районен съд-Трън ще отбележи 140 години от учредяването на институцията. В деня на честването ще бъде открита тематична изложба, за която помагат дарители, предаде репортер на Zapadno.com.

Дарители активно помагат за попълването на предстоящата изложба. Хората предават предимно снимкови материали, свързани с Районния съд. Всеки, който желае може да спомогне за допълване на изложбата. От съда увериха, че даренията на дарителите няма да изчезнат и дори има идея тематичната експозиция да бъде предоставена за фонда на Общински исторически музей-Трън. Контакти за връзка със съда в Трън може да намерите като натиснете тук.

Честването няма да бъде пищно, тъй като за него не бяха отпуснати средства от Висшия съдебен съвет, но въпреки това годишнината ще се отбележи подобаващо, поясни председателят на Районен съд-Трън съдия Петър Симеонов. Поканите за официални гости вече са изготвени и се разпращат. Предвижда се на събитието да се раздадат плакети за 140-годишнината. Официалното откриване на събитието ще бъде на 7 юни от 11:30 часа в сградата на съда.

Община Трън също съдейства за честването с издаването на брошури с историята на съдебната институция.

Виж също...

Loading...