Брезнишкият танцов състав “Граовчета” празнува 3 години с признания за майки, подаръци и изненади – СНИМКИ

В детски празник се превърна отбелязването на 3 години от основаването на детски танцов състав “Граовчета” към средно училище “Васил Левски” в град Брезник. Тържеството под надслов “Заедно от любов към танца” беше отбелязано на хотел-ресторант “Бърдото” в присъствието на десетки деца и техните майки, предаде репортер на Zapadno.com.

Интериорът на ресторанта беше украсен с празнични мотиви – балони, знаменца, цифрата “3”, рамка за снимки и други декорации. Началото на програмата беше поставено с приветствие от ръководителя на състава Яна Кираджиева. “Всичко започна още края на далечната 2014 година месец октомври. Като всяко начало за мен беше трудно и плахо. Отидох в детска градина “Брезица” с плахи стъпки да водя народни танци. За мен беше предизвикателство, неуверена в себе си, дипломиран млад учител да преподава танци. И тук искам да изкажа огромните си благодарности на няколко деца, които бяха моите първи танцьори и започнах с тях: Борислава, Моника, Мадлен, Кати и Дейвид, които ми дадоха една стъпка от моя творчески живот. Така започна моята професия – учител по народни танци през месец октомври 2015 година, когато децата за първи път пристъпиха прага на първия училищен звънец и се създаде детски танцов състав “Граовчета”. Част от първите танцьори, които тогава бяха първи клас – Борислава, Моника, Мади, Кати, Дейвид, Дани и Никол, а сега вече завършват 4-ти клас, са един малък дързък етап от живота ми. Така се създаде съставът, който вече е разделен на 3 групи.”, каза Яна Кираджиева пред присъстващите гости.

След приветствието, част от танцьорите на състава поздравиха всички с няколко танца и песни. Признания бяха връчени на майки. Завършващите четвъртокласници бяха наградени с ленти, шапки и книгата “Заедно от любов към танца”, в която е описана 3-годишната история на “Граовчета”. Децата бяха наградени за завършването си. Награди имаше и за останалите деца от състава, които пък зарадваха своя ръководител с подаръци и мини торта. “Вие го заслужавате, госпожо! Много сте добра. Обичаме ви!”, казаха децата при поднасянето на тортата. Всички участници на детския танцов състав и ръководителят им си направиха обща снимка пред хотел-ресторанта. За доброто настроение на децата се погрижи диджей, както и голяма торта с народни мотиви.

Разгледайте снимки от отбелязването на 3-годишнината на детския танцов състав “Граовчета”, които обективът на Zapadno.com засне:

 

 

 

Виж също...

Loading...