Гълъби и балони полетяха в небето над Трън за 120-годишнината на предучилищното образование в града – ВИДЕО + СНИМКИ

Концерт за 120 години от създаването на предучилищно образование в град Трън се проведе пред народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. Участие в концерта взеха децата от детска градина “Ален мак”, а представянето им беше проследено от жители и гости на Трън, които изпълниха площад “Владо Тричков”, предаде репортер на Zapadno.com.

Официални гости на празника бяха: кметът на Община Трън Цветислава Цветкова и нейните заместници Катя Божидарова и Румяна Младенова, директорът на трънското средно училище “Гео Милев” Костадинка Крумова, директорът на дирекция “Социално подпомагане”-Трън Донимира Манчева и директорът на Център за обществена подкрепа “Дъга”-Трън Таня Иванова. Началото на тържественото събитие беше поставено с химна на Република България и посрещане на знамето на детска градина “Ален мак”. След това беше представен исторически доклад за предучилищното образование в град Трън, което води своето начало в края на 19-ти век.

Децата показаха различни танци, песни и стихове, с което зарадваха своите родители и гости на площада. Атрактивна беше хореографията, която показаха и различните групи с балерини, мажоретки, малки кукли-барбита, момчета и момичета в народни носии и дори кавалери и дами с атрактивно облекло. Към края на спектакъла директорът на детската градина Розалина Гаврилова отправи приветствие и поздрави служители, деца и родители. “Нека носим в сърцата си високите идеали на нашите предци. Нека съхраняваме и развиваме добродетелите на българския учител. Да бъдем вдъхновени и неуморни творци за нашето щастие на децата – бъдещето на нацията. Нека винаги да има слънце, нека винаги да има радост за всички ни. Уважаема публика, благодаря ви че уважихте нашия празник. Заставам пред вас с благодарност към всички, на които професионалният живот е бил свързан към детска градина “Ален мак” и са допринесли много за доброто и име. Сред нас са бивши учители, медицински сестри, служители и възпитаници. Заставам пред вас, уважаема публика, да благодаря на целия си настоящ екип и да ви уверя, че сме достойни последователи и продължаваме да раздаваме обич, доброта и знание на нашите малки възпитаници. Защото знаем – добри ли са сърцата ни, добър ще е и светът, в който живеем. Към стопаните на детска градина – Община Трън, искам да се обърна с благодарност, че споделят с нас не само празниците, но и всички делници. Заедно преодоляваме трудности и проблеми в името на по-добрия живот на нашите деца. Благодаря на всички родители, вие сте радост и награда за нас. Благодаря на децата. Мили деца, вие ще останете в историята на детска градина “Ален мак” – сътворихте прекрасен приказен празник.”, приветства директорът на детското заведение Розалина Гаврилова.

Поздравление от сцената отправи и кметът на Община Трън Цветислава Цветкова, която използва случая, за да награди с грамоти за индивидуален принос в образователния и възпитателния процес на детската градина директорът Розалина Гаврилова, настоящи и бивши учители, служители и медицински сестри. Всяка една от дамите получи и по едно цвете от кмета Цветислава Цветкова.

Вижте награждаването с грамоти и цветя във видеото на Zapadno.com:

Краят на концертът беше поставен с цветни балони в небето и няколко гълъба, които бяха пуснати в небето от учители и деца от детската градина. Поздрав с няколко танца отправиха танцьорите от детската група на клуб за народни танци “Трънски ритми” към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”.

Вижте как завърши концертът за 120-годишнината от началото на предучилищно образование в Трън във видеото на Zapadno.com, след което може да разгледате и снимки от събитието:

Виж също...

Loading...