Музеят на Брезник подарява интересни книги на първите малки посетители за международния ден на детето

Общински исторически музей-Брезник отправи покана към децата, които могат да посетят изложбата “Техниката у дома през първата половина на XX век”, която институцията е подредила специално за международния ден на детето – 1 юни. Чрез експозицията в Брезник гостува Национален политехнически музей-София, поясниха от Общинския исторически музей.

Първите малки посетители освен, че ще имат възможност да разгледат “странни” предмети от техниката у дома, които са показани в изложбата, ще получат и по една книга. Чрез подаръка, децата ще могат да проследят по интересен начин навлизането на електричеството у дома. “Разлиствайки книжката, вие ще се потопите в един отминал период и ще се XIX до средата на XX век.”, споделиха още от музея.

Всички деца ще имат възможността да оцветяват, рисуват и забавляват, научавайки за първите електроуреди, за свободното време и културните потребности на човека, за традициите и облеклото в Брезнишко преди повече от 100 години.

Програмата за утрешния празник – 1 юни, включва още художествено ателие и демонстрация на средновековно бойно облекло и въоръжение в зала “Военен клуб” на музея. В зала “Класно училище” на институцията пък малките посетители ще могат да си направят снимки с граовско облекло или сурвакарски маски. Програмата, насочена към децата, ще се проведе от 10:00 до 13:00 часа в двете изложбени зали на музея. Входът ще бъде свободен, поясниха още от музея.

Виж също...

Loading...