Фестивалът на детското творчество “Видовденчета” обещава много подаръци за всички и без такси за участие

Участниците в предстоящото първо издание на фестивала на детското творчество “Видовденчета” ще бъдат преференциални гости и в бъдещите издания на събитието, съобщиха организаторите.

На фестивала, който ще се проведе на 16 юни на Бърдото край Брезник, ще има много подаръци. Важно уточнение за участниците е, че няма такси за участие във фестивала. Крайният срок за записване в първото издание на “Видовденчета” е 3 юни.

Организаторите направиха публична покана към ръководители на творчески и спортни школи, научни, артистични и езикови клубове, художествени и занаятчийски ателиета, самодейци и деца творци. “Сигурни сме, че благодарение на многобройните детски таланти, фестивалът ще се превърне в заря от усмивки и сбъднати желания. Предоставяме сцена за изява на всички деца, които имат специални интереси в дадена творческа, спортна или научна област, за да направим детските дарби видими, а трудът и усилията – възнаградени. Ако ръководите детски колектив от деца, които пеят, танцуват, пишат поезия или проза, създават научни проекти, конструират, рисуват, създават красиви предмети с ръцете си, имат актьорски или спортен талант, или ако вие самите сте такива деца, елате и покажете какво можете на най-гостоприемната и пъстра сцена на Фестивал за детско творчество „Видовденчета“!”, поясниха организаторите на събитието.

Идеята на организаторите е фестивалът да се провежда всяка година на 15 юни, но поради съвпадането на датата с Голяма Задушница, през 2019 година първото издание ще се проведе на 16 юни (неделя).

Допълнителни въпроси към организаторите, могат да бъдат отправяни на електронна поща: vidovdencheta@abv.bg, или на телефони: 0889 291811 и 0877 43 29 97.

Снимка: Видовденчета – фестивал на детското творчество

Виж също...

Loading...