Пътешественик с триколка премина през Трънско и Брезнишко в знак на протест срещу ситуацията в Иран

Общините Трън и Брезник бяха посетени от интересна личност в края на работната седмица. 49-годишният швед Камран Гадери, който е с ирански произход, премина през главните пътища на двете общини със своята триколка, предаде репортер на Zapadno.com.

Нестандартният минувач привлече погледите на местните жители в град Трън, които с интерес проследиха преминаването му през пограничния район. Репортер на Zapadno.com не остана по-назад и бързо спря странникът, за да научи повече за него. Камран Гадери е роден през 1970-та година, като от 32 години живее в Швеция. Той е преминал 11 държави и повече от 8 000 километра пеша, за да стигне до Иран, като пътуването му започнало през 2017 година. При пристигането си в Иран той е арестуван по обвинение, че носи старото иранско знаме с емблемата на лъва и Слънцето.

Камран е бил арестуван отново на 7 март 2018 година в Бостанабад близо до град Табриз в Иран. Този път обвинението е в неправомерно обида на върховния лидер аятолах Хаменей и се опитва да сформира група, за да свали ислямския режим. В знак на протест срещу невинността си той обявил гладна стачка. В резолюция на Европейския парламент относно положението на задържаните в Иран лица с двойно гражданство на Европейския съюз и Иран, е записано и името на Камран Гадери. Чрез резолюцията се призовава иранските органи да гарантират повторен съдебен процес за Камран Гадери, за да се гарантира, че е зачетено правото му на справедлив съдебен процес, тъй като е бил арестуван и осъден на 10 години лишаване от свобода, след като прокуратурата е получила от него изтръгнати със сила признания.

Камран Гадери е само ирански спортист, който е изминал повече от 8 000 километра в знак на протест срещу настоящата ситуация в Иран и за насърчаване на любовта, мира и приятелството. Пътуването му е неполитически акт и той възнамерява да завърши маршрута си както е планирал.

Пътешественикът показва моменти от своето пътуване чрез видео и снимки във Фейсбук, Инстаграм, а всеки, който желае може да подпомогне инициативата му чрез дарение в онлайн платежна система. Повече за интересната личност може да откриете като натиснете тук.

Виж също...

Loading...