Самодейният театър на Брезник впечатлил журито на фестивала в Тополовград с професионализъм по време на технически гаф

Представянето на самодейния читалищен театър към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира “Велко Кънев” в Тополовград било белязано с технически гаф. Това сподели един от артистите на трупата в предаването “60 минути за култура” по БНТ 2, видя Zapadno.com.

Първото участие на самодейния читалищен театър във фестивала в Тополовград ще бъде запомнено с наградата за най-добра поддържа мъжка роля на Пейчо Панов и номинациите за главна мъжка роля на Милен Миланов и за главна женска роля на Симона Рангелова-Павлова, но и с технически гаф по време на представянето. Журито на фестивала е било впечатлено от представянето и професионализма на артистите от Брезник. “На събеседването споделиха с нас, след представлението има събеседване с журито, което е традиционно, че им е харесал ентусиазмът. Демонстрирали сме любов към сцената и към изкуството, към театъра въобще. И малко от кухнята ще ви издам – имаше технически гаф с озвучаването. Бяха много впечатлени, дори част от журито ни попита “Това някакво сложно техническо решение ли беше?”. Впечатлило ги е това, че много добре сме излезли от ситуацията.”, сподели артистът Пейчо Панов в предаването “60 минути за култура”.

Зрителите на предаването по БНТ 2 научиха още подробности за трупата на самодейния читалищен театър, както и за самото читалище в Брезник. Артистите ще работят и по друга комедийна постановка. Очаква се съдействие да им окаже Богдана Костуркова от Сатиричния театър в София, която е била част от журито на фестивала в Тополовград. “Тя се ангажира да ни помогне с намирането на сценарии. Искам да я поздравя с това нещо и вече имаме първите сценарии, още на следващия ден беше изпратен сценарий.”, сподели артистът Милен Миланов.

Запис от излъченото предаване “60 минути за култура” с участието на артисти от Брезник ще може да видите като натиснете тук.

Снимка: Фестивал на любителските комедийни театри “Велко Кънев” гр.Тополовград

Виж също...

Loading...