По-благоприятно е Община Трън да избира превозвача по маршрута Перник-Трън, тъй като не се изпълнява редовно

Курсове по линията Перник – Трън вече ще бъдат възлагани от Община Трън. Причината за това е нередовното изпълнение на маршрутното разписание по тази линия от областната транспортна схема, казаха от трънската общинска администрация пред репортер на Zapadno.com.

В края на месец май тази година Общински съвет-Перник прие решението курсовете по линията Перник – Трън да се възлагат за изпълнение от Община Трън. Това се случва след изпратено на 28 май писмо, с което Община Трън е уведомила областния управител на Перник за нередовното изпълнение на маршрутно разписание по въпросната линия. “Мнението на кмета на Община Трън относно Решението на ОбС Перник е положително, защото то ще се отрази по-благоприятно на пътуващите жители от Община Трън към Перник, ще се осигури по-добро транспортно обслужване на населението от общината.”, поясниха от общинската администрация на въпрос на Zapadno.com.

Според областната транспортна схема връзката между областният център – град Перник и община Трън се осъществява по два маршрута. Единият е Перник – Трън, другият Перник – Душинци – Ерул. Според областната схема по първата линия всеки ден в 8:30 и 12:00 часа от Трън трябва да тръгва маршрутка към Перник. Обратен курс от Перник към Трън трябва да има в 10:10, 14:00 и 18:10 часа.

След промяната на отговорността за връзката между Перник и Трън, местната администрация се очаква да избере фирма за курса, който досега се изпълнява от автогарата в Перник в 10:10 часа, а от автоспирката в Трън в 12:00 часа.

Виж също...

Loading...