Районният съд в Трън получи отличие от областния управител на Перник пред погледите на висши магистрати и представители на съдебната власт в региона

Областният управител Ирена Соколова бе сред гостите на 140-годишнината от създаването на Районния съд в град Трън, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

На честването присъстваха председателят на ВКС Лозан Панов, Атанаска Дишева – член на СК на Висшия съдебен съвет, Пламен Найденов – член на ПК на ВСС, Теодора Точкова – главен инспектор в ИВСС, председателите на Окръжен съд-Перник и на Районни съдилища в региона, окръжният прокурор на Перник, магистрати, представители на местната власт в Трън и други.

Соколова поздрави председателя на Районен съд-Трън Петър Симеонов, колегията и гостите: “140 години са доказателство за успешно развитие на Трънския съд и за подобаващото му и специално място в държавната организация. Тази годишнина утвърждава напредничавия дух, непреходните ценности и желанието на поколенията, преминали през съдебната институция и допринесли за издигането на нейния престиж. Техният извървян път е в основата на съхраняването на Трън през годините като стожер на българщината, намерил израз и в отстояването на българското правораздаване като гарант за укрепване на законността и правопорядъка на местно ниво.”.

По повод юбилея губернаторът връчи плакет и грамота на структурата като признание за тяхната работа. За доброто сътрудничество, съдействие и оказаната подкрепа по експонирането на изложбите представящи историята на българското правораздаване, Ирена Соколова също беше удостоена с отличие от съдия Симеонов. Наградени бяха и други представители на правосъдната система.

Празникът бе предшестван от поредица събития, сред които представянето на две изложби, очертаващи с образи и документи зараждането и утвърждаването на правораздавателната власт в пограничния регион. Специално за тържеството бяха раздадени брошури с текстове и снимки от историята на възникването на Трънския съд, изготвени съвместно с “Държавен архив”-Перник. Прочетете още по темата в публикацията: Съдът на Трън посрещна гости с огромна погача, две изложби и тематични брошури за 140-годишнината си – СНИМКИ.

Снимки: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...