Над 20 млади риболовци от Брезнишко ловиха риба на язовир “Слаковци” в състезанието “Детето риболовец може без дрога”

Традиционното риболовно състезание “Детето риболовец може без дрога” се проведе на язовир “Слаковци” в Брезнишко. Надпреварата събра над 20 деца на възраст от 7 до 14 години, които бяха подкрепяни от техните родители и роднини, предаде репортер на Zapadno.com.

В 9:45 часа съдийският сигнал за начало на състезанието беше подаден с тромба. Веднага след това младите риболовци хвърлиха въдици във водоема. Около 25 са участниците в състезанието тази година, като голяма част от тях предварително са се записали в офиса на ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник. Интерес към надпреварата има, както от момчета, така и от момичета.

На участниците бяха раздадени минерална вода и сандвичи, с които да се подсилят. Журито на състезанието беше в състав: доктор Валери Величков, Асен Асенов и Цветан Богданов. Около 12 часа бяха наградени победителите, уловили най-тежък улов, най-много риби и най-голяма риба.

Риболовното състезание се организира за четвърта поредна година от ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник със съдействието на брезнишката фирма „АСРО – ЕМ – Асенови сие“ СД.

Виж също...

Loading...