Потопът в трънското село Мрамор отнесъл пчелни кошери и поместил лек автомобил

Засегнатите къщи и имоти в трънското село Мрамор продължават да се съвземат след потопа, който сполетя населеното място на 5 юни. Силата на природното бедствие може да се види по съборените огради, наводнени градини, влачени предмети, сред които и пчелни кошери, предаде репортер на Zapadno.com.

Приливната вълна от придошлата река, която е приток на Ерма, била с височина около един метър. В деня след потопа, репортер на Zapadno.com посети селото, за да запознае читателите на сайта с обстановката там. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Хора от пострадалото село Мрамор: Приливна вълна с височина един метър ни изненада – ВИДЕО + СНИМКИ.

Местни хора казаха, че придошлата река отнесла със себе си пчелни кошери, които по време на репортажа не бяха открити и заснети. Читателката Йоана Стоилова изпрати снимки на един от пчелните кошери. “Видях статията, която качихте за село Мрамор, там пишеше, че няма отнесени кошери, напротив има, но снимах само един от тях, защото другите ги няма.”, поясни тя и показа един от пчелните кошери, които водата е влачила със себе си.

Силното течение на реката било поместило и лек автомобил в Мрамор, но не нанесло щети по возилото. В нощта на потопа платното за движение по главния път в селото пък било покрито с около 10 сантиметра вода. Това наложило на няколко места да бъде прокопана крайпътната растителност, за да се оттече водата, поясни друг читател на Zapadno.com.

Снимка: Йоана Стоилова

Виж също...

Loading...