Творчески ателиета ще забавляват децата в първия фестивал “Видовденчета”, който ще се проведе на Бърдото

На предстоящото първо издание на фестивала на детското творчество “Видовденчета”, който ще се проведе на Бърдото край Брезник, ще отворят врати няколко творчески ателиета, съобщиха за Zapadno.com от Училищно настоятелство “Васил Левски” към брезнишкото училище.

Фестивалът ще се проведе тази неделя (16 юни) на старата сцена на Бърдото, която беше възстановена наскоро специално за събитието. Началният час на “Видовденчета” е променен с 1 час и ще бъде от 11:00 часа, а не от 10:00, както се обявяваше доскоро. “Децата от Брезник и околностите ще са горди домакини на едно събитие, на което ще се възстановят традиции, ще се усети новаторство, ще заблестят таланти, ще се лее музика, ще ехти смях. Елате за да ги видите как танцуват и пеят, как създават поезия и рисуват красота, как рецитират и снимат, но най-вече – как умеят да помнят и да предават напред. Защото за да се запомни днешното, те – децата ни, трябва да го предадат на бъдещето.”, отбелязаха организаторите на “Видовденчета”.

По време на фестивала няколко творчески ателиета за традиционни и модерни изкуства ще бъдат на разположение на всички деца-гости, които искат да отнесат в дома си нещо, направено със собствените им ръце. Любознателните, желаещи да си тръгнат с награди, ще могат да проверят знанията си чрез фолклорна викторина. Освен това децата на събитието ще могат да разучат игри от стари времена, които дори родителите им са забравили, поясниха още организаторите.

Виж също...

Loading...