С допълнителни 20 милиона лева ще бъдат оборудвани кабинети в училищата, като акцент са тези по природни науки

През следващите години по-голямата част от усилията ще бъдат насочени към оборудване на кабинетите, с акцент на тези по природни науки, като за целта ще се осигурят допълнителни средства в размер на 20 милиона лева, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, цитиран от пресцентъра на ведомството.

Ще продължим да инвестираме средства в осигуряването на нови технологии в училищата, за да могат учителите да направят образователния процес по-интересен за учениците, а те по-лесно да развиват своите умения, допълни министър Вълчев. По-думите му най-важното е да се провокира интереса на децата за учене.

Важно е дългосрочно да осигурим системата с учители, но трябва да преструктурираме приема към дисциплини, свързани с техниката, математиката, природните науки, каза министър Вълчев. Той уточни, че това е необходимо заради очаквания недостиг на такива специалисти. Министърът подчерта, че освен въвеждането на предмет „Компютърно моделиране“ от трети клас, Министерство на образованието и науката ще финансира и извънкласни дейности по моделиране за първокласници, защото е важно децата да се подготвят да създават дигитално съдържание.

Снимка: Министерство на образованието и науката – пресцентър

Виж също...

Loading...